Neri da Silva

Neri da Silvia is woonachtig in Rotterdam en is moeder van twee jongens van 4 en 10 jaar. Haar beide zoontjes hebben autisme en gaan allebei naar het speciaal onderwijs en krijgen begeleiding bij hun autisme. Neri is sinds het begin betrokken bij het moedernetwerk. Eerst was zij betrokken als moeder van een kind met een onzichtbare beperking die lotgenoten zocht voor steun en begrip. Een paar maanden later werd zij tevens actief als vrijwilliger.

Zij is bij het netwerk betrokken geraakt door een zorgverlener van de Van Veldhuizen Stichting waar zij de training “Ouders in Actie” heeft gevolgd. Binnen het moedernetwerk heeft zij het certificaat mogen behalen om als Ouder in Actie themabijeenkomsten te mogen organiseren. Een Ouder in Actie is een enthousiaste ouder die graag met andere ouders praat over de dagelijkse opvoeding en daarvoor themabijeenkomsten organiseert.

Doordat er binnen het moedernetwerk ruimte is om jezelf te zijn, heeft Neri talenten van zichzelf kunnen ontdekken. Zij heeft veel steun gehad aan het moedernetwerk toen ze door een moeilijke periode ging met haar kinderen en op persoonlijke vlak. Het moedernetwerk heeft haar weer in haar kracht gezet en haar laten inzien dat ze er niet alleen voor staat. Ze wil graag haar ervaringen delen en andere moeders/lotgenoten helpen, omdat dit haar veel voldoening geeft.

“Ik vind het heel leuk dat Karin en Berdien mij hebben gevraagd om vrijwilliger te worden want ons moedernetwerk is een netwerk voor moeders door moeders. Voor mijn kinderen voelt het als een luxe dat er veel hulp en zorg is en ik hoop dat wij moeders binnen het moedernetwerk van elkaar kunnen leren en samen elkaar kunnen helpen.”

Ons team

Oprichter & Projectleider

Karin Gerretsen

Oprichter & Projectleider

Berdien Muller

Penningmeester & Coach

Ivonne van Daelen

Secretaris

Neri da Silva